ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.Ιδιαίτερα θορυβημένη εμφανίζεται η Άγκυρα μετά από πληροφορίες
 
ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούν κοντά στα τουρκικά σύνορα με την Συρία, έχουν εντολή να καταρρίπτουν αμέσως όποιο τουρκικό τολμήσει να τα πλησιάσει.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Επιτελείου Αεροπορίας, İgor Klimov, ανέφερε ότι τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά τύπου Su-34 έχουν εφοδιαστεί με πυραύλους αέρος αέρος μέσου βεληνεκούς, με τους οποίους μπορούν ανά πάση στιγμή να καταρρίψουν όποιο τουρκικό αεροπλάνο τα πλησιάσει.
Οι πύραυλοι αυτοί όπως αναφέρεται, έχουν βεληνεκές μέχρι τα 60 χιλιόμετρα και είναι ιδιαίτερα ακριβείς στον στόχο τους. Ο İgor Klimov δήλωσε ότι μέχρι τώρα τα ρωσικά αεροσκάφη είχαν πυραύλους αέρος εδάφους αλλά οι εξελίξεις ανάγκασαν την ρωσική πολεμική αεροπορία να τα εφοδιάσει και με πυραύλους αέρος αέρος με την εντολή να τους χρησιμοποιήσουν μόλις φάνει ότι κάποιο τουρκικό τα πλησιάζει.
Όπως φαίνεται οι Ρώσοι δεν αστειεύονται καθόλου και συνεχώς ενισχύουν το πολεμικό τους δυναμικό σε μια ήδη πολύ καυτή περιοχή. Το ερώτημα είναι αν οι Τούρκοι τολμήσουν τελικά το ατόπημα, ανάβοντας την μεγαλύτερη φωτιά μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος