Βίντεο: Λύθηκε το μυστήριο με την «ανεξήγητη δύναμη» που σηκώνει αυτοκίνητα στον αέρα;

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται κάποια... εξωγήινη δύναμη αλλά ένα... καλώδιο


Μεγάλη συζήτηση προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες οι εικόνες από κάμερα ασφαλείας με αυτοκίνητα να σηκώνονται στον αέρα από μια «ανεξήγητη δύναμη» σε δρόμο της Κίνας.


Στο βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο να κινείται με σχετικά χαμηλή ταχύτητα όταν ξαφνικά, σαν κάποια αόρατη δύναμη να το έχει αρπάξει, σηκώνεται στον αέρα και αναποδογυρίζει παρασέρνοντας μαζί και άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονται πίσω του και πλάι του, τα οποία και αυτά αντιδρούν με τον ίδιο απροσδόκητο τρόπο.

Μολονότι ορισμένοι στην αρχή μπορεί να απέδωσαν τις εικόνες αυτές σε μια υπέρτερη ου μην και... εξωγήινη δύναμη, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph η εξήγηση είναι πολύ πιο γήινη.






Σύμφωνα με την εφημερίδα, λοιπόν, αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά το βίντεο θα δει λίγα δευτερόλεπτα πριν συμβεί το περίεργο περιστατικό να εμφανίζεται μια αχνή μαύρη γραμμή στην αριστερή κάτω πλευρά της οθόνης για την οποία η αστυνομία πιστεύει ότι είναι ένα καλώδιο ή ένα χοντρό σύρμα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα το καλώδιο αυτό μπερδεύτηκε στη σκούπα του οχήματος που καθαρίζει τους δρόμους και το οποίο βρίσκεται στα δεξιά των αυτοκινήτων που σηκώνονται στον αέρα.

Δείτε ξανά το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

protothema