Αρχίζει να βράζει η Μαύρη Θάλασσα …Το «USS Jason Dunham» πέρασε τα Στενά !



Το Αμερικανικό Αντιτορπιλικό «USS Jason Dunham» έχει διασχίσει το Βόσπορο και βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τις Ρωσικές Στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές.

Το Πολεμικό  φέρεται  ότι θα παραμείνει στη ζώνη των υδάτων της Μαύρης Θάλασσας μέχρι τις 14 Απριλίου και αναμένεται να καταπλεύσει και στο λιμάνι της Ουκρανικής  πόλης της Οδησσού!
«Το αμερικανικό αντιτορπιλικό έχει ολοκληρώσει το πέρασμα του από τα Στενά του Βοσπόρου και  εισήλθε στη ζώνη της Μαύρης Θάλασσας»,δήλωσε διπλωματική πηγή στο RIA Novosti την Παρασκευή.

120922-N-XQ375-420


Οι ειδικοί στόχοι του αντιτορπιλικού δεν έχουν γίνει γνωστοί  ,αλλά οι ΗΠΑ και ο 6ος στόλος σε ανακοίνωσή του Ναυτικού των ΗΠΑ  δήλωσαν ότι «η παρουσία του πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα καταδεικνύει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τη σταθερότητα, την ετοιμότητα, και ναυτική ικανότητα. «
Το Jason Dunham είναι ένα πολεμικό  των πυραύλων …Αντιτορπιλικό του αμερικανικού ναυτικού, το οποίο εισήχθη σε υπηρεσία το έτος 2010.
Είναι εξοπλισμένο με δύο εκτοξευτές πυραύλων «Aegis» και  είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι και 56 «Tomahawk» πυραύλους cruise. Το πλήρωμα του πολεμικού αποτελείται από 380 Άνδρες και Γυναίκες ,όλοι τους επαγγελματίες !
Το πολεμικό  διαθέτει επίσης μια ομάδα από δύο SH-60 «Sea Hawk» ελικόπτερα επί του σκάφους.

vete

Στις αρχές του Μαρτίου, έξι πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ συμμετείχε στις ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Η επιχείρηση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, περιλαμβάνονται αντιαεροπορικές καια ανθυποβρυχιακές  ο ασκήσεις.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Επίλυση του Ατλαντικού, περίπου 750 Αμερικάνικα  άρματα μάχης και χιλιάδες στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στις χώρες της Βαλτικής. Η συσσώρευση  τόσων μεγάλων  δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα πάντα  με την συμμαχία, είναι το μέσο »για να αποτρέψει ρωσική επιθετικότητα.»
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταδείξει  αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα Ρωσικά σύνορα…Βράζει η Μαύρη Θάλασσα και δεν είναι για καλό !

ΠΗΓΗ veteranos.gr