Τροπολογία αποφυλακίζει την Βίκυ Σταμάτη

Το ενδεχόμενο να καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ” τύπου και άλλες διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή, εξετάζει σοβαρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η τροπολογία θα προβλέπει «τον κατ” οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ” αίματος έως δεύτερου βαθμού, εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής».
Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης «απευθύνει προσωπική έκκληση σε όλους για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας».
Ερμηνεύοντας την επίμαχη τροπολογία που εξετάζει να καταθέσει στη Βουλή ο κ. Παρασκευόπουλος, νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Αθηνά Τσάκαλου την η Εύη Τσατήρη αλλά και τη Βίκυ Σταμάτη
Υπενθυμίζεται, ότι η Αθηνά Τσάκαλου είναι η μητέρα των δύο αδελφών, που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία αν και έχει αποφυλακιστεί με όρους, αρνείται να εγκαταλείψει τις φυλακές, διαμαρτυρόμενη για τη μη αποφυλάκιση της Εύης Τσατήρη, συντρόφου του γιου της, Γεράσιμου Τσάκαλου.
Η Αθηνά Τσάκαλου και η Εύη Τσατήρη κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για υπόθαλψη της Αγγελικής Σπυρόπουλου, η οποία φέρεται ως βασικό μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».