To αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» απέπλευσε από το Πόρτσμουθ για άγνωστο προορισμό !

Το  100.000 τόνων αμερικανικό αεροπλανοφόρο , το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Stokes Bay, στο Γκόσπορτ, κοντά στο λιμάνι του Πόρτσμουθ , αποπλέει με άγνωστο προορισμό, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα portsmouth.co.uk.

Το πλοίο μεταφέρει περίπου 5000 Αμερικανούς ναύτες και 60 αμερικανικά  μαχητικά αεροσκάφη. Οι Αμερικανοί ναύτες επισκέφθηκαν το  Πόρτσμουθ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους , δίνοντας μια  οικονομική ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις, τονίζει το βρετανικό άρθρο .
Η επίσκεψη αποτελεί μέρος μιας συνεχούς συνεργασίας μεταξύ του Βασιλικού Ναυτικού και του Ναυτικού των ΗΠΑ .
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η παρουσία αρχικά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου έχει να κάνει με την αυξημένη παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στην περιοχή.
Επίσης η παρουσία ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών πάνω από την βαλτική και τις Σκανδιναβικής χώρες έχει σημάνει συναγερμό στο ΝΑΤΟ.
Η Βρετανία η οποία θα παραλάβει τα δύο δικά της αεροπλανοφόρα κλάσης Queen Elisabeth II, το 2017, προς το παρόν «καλύπτεται» από την αμερικανική βοήθεια.
Στην προκειμένη περίπτωση και κρίνοντας από τα ανοικτά μέτωπα στην Λιβύη και στην Υεμένη , το  αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» , πιθανότατα  να εισέλθει στην Μεσόγειο θάλασσα, πιστοποιώντας την αμερικανική στρατιωτική  παρουσία.  Μάλιστα πιθανόν η έλευση του να σηματοδοτήσει την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων ταυτόχρονα στις δύο χώρες.
Υπενθυμίζουμε την έντονη παρουσία πλέον στην Μεσόγειο του Ρωσικού στόλου Μεσογείου με 10 πολεμικά πλοία, αλλά και του κινεζικού ναυτικού.
Ξαφνικά ολόκληρη η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου , απέκτησε τεράστια γεωπολιτική σημασία και οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής θα είναι  καταιγιστικές.
Τα σχέδια  για την διώρυγα του Σουέζ , η κινεζική εμπορική διείσδυση στην περιοχή, και ειδικά μέσω της Ελλάδος  έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στην Ουάσιγκτον , για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.
Τουρκία, Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτος , Ιταλία, αποτελούν τις χώρες στις οποίες βασίζονται  οι Αμερικανοί για την εδραίωση των συμφερόντων τους .