EKTAKTO - Πολεμικά πλοία της Αιγύπτου άνοιξαν πυρ εναντίον των πολεμικών πλοίων τoυ Ιράν.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε στην περιοχή του κόλπου του Άντεν λαμβάνει χώρα ένα θρίλερ, με την επιχείρηση του αποκαλούμενου αραβικού ΝΑΤΟ, εναντίον της Υεμένης.

Συγκεκριμένα πολεμικά πλοία του αιγυπτιακού ναυτικού που συμμετέχουν στον ναυτικό αποκλεισμό της Υεμένης , έριξαν προειδοποιητικές βολές προς την κατεύθυνση των ιρανικών πολεμικών πλοίων, αναφέρει το ρωσικό αμυντικό πόρταλ military-informant.com.

Αυτή τη στιγμή, δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση των πληροφοριών, αλλά είναι σίγουρο ότι τέσσερα πολεμικά πλοία του Ναυτικού της Αιγύπτου κατέπλευσαν και βρίσκονται στον Κόλπο του Άντεν για να εξασφαλίσουν τον αποκλεισμό των Στενών του Μπαμπ ελ Μαντεμπ .

Τα ιρανικά πολεμικά πλοία επιχείρησαν να προσεγγίσουν την Υεμένη, όπου αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια γιγαντιαία στρατιωτική επιχείρηση από την Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της. Νωρίτερα, η Σαουδική Αραβία και οι περιφερειακοί σύμμαχοι της , ξεκίνησαν μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Σιιτών ανταρτών στην Υεμένη στην πόλη του Άντεν. Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν βομβάρδισαν στρατηγικούς στόχους σε διάφορους στόχους ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία εκτελούσαν εντολές της Σ.Αραβίας που επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό των Στενών του Μπαμπ ελ Μαντεμπ , τα οποία συνδέουν την Ερυθρά Θάλασσα με τον Ινδικό Ωκεανό, δήλωσαν οι πηγές του έγκυρου διεθνούς αμυντικού πόρταλ defence-blog.com.

Ο πόλεμος γυροφέρνει την γενικώς την Μέση Ανατολή , σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, όπου ειδικά στην Υεμένη η παρουσία σιιτών ανταρτών στην εξουσία κινητοποίησε τις ΗΠΑ , και φυσικά το σουνιτικό μπλοκ των χωρών της περιοχής. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και αναμένουμε και άλλα ...


ΠΗΓΗ