Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε δηλώσεις του προς την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre και το πολιτικό τοκ -σόου Ballaro.
Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «H Ευρώπη έχει ξεκινήσει την διαδικασία αμοιβαίας οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναφέρει τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του τωρινού προγράμματος, για να περάσουμε στην συνέχεια, σε ένα πρόγραμμα με μεγαλύτερη ανάσα, μέσης διάρκειας, που είναι αναγκαίο ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στον δρόμο της αύξησης του εισοδήματος και δημιουργίας θέσεων εργασίας».
Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ, ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, τέλος, απάντησε: «Είμαι πεπεισμένος πως δεν θα βγει από το Ευρώ. Η Ευρώπη πηγαίνει προς μιας συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεν πρέπει να αλλάξει πορεία».
Στο μεταξύ η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, κάνει αναφορά σε μέτρα που έλαβε η Πορτογαλία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι η ελληνική πρόταση για «λοταρία αποδείξεων» πέτυχε στην Πορτογαλία. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα δέχθηκε κοροϊδευτικά σχόλια επειδή πρότεινε ασυνήθιστα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως η πρόσληψη φοιτητών και τουριστών ως μυστικούς επιθεωρητές και η διοργάνωση λαχειοφόρου αγοράς που θα συνδέεται με τις αποδείξεις».
Oπως υπογραμμίζεται, «παρόμοια κλήρωση γίνεται στην Πορτογαλία, μια χώρα με αντίστοιχα προβλήματα παραοικονομίας και με αντίστοιχη οικονομική κρίση, με μεγάλη επιτυχία. Τα έσοδα από τον ΦΠΑ από τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου, που ξεκίνησε το πρόγραμμα, αυξήθηκαν πάνω από 4%, τη στιγμή που η κατανάλωση αυξήθηκε μόνο κατά 2%.

ΠΗΓΗ